Dodano produkt do koszyka

BESTSELLER

Ogórek szklarniowy Saladin F1 0,8g Vilmorin

Ogórek szklarniowy Saladin F1 0,8g Vilmorin

Partenokarpiczny

Producent: Vilmorin

Cena: 12.00 brutto

Czas dostawy:
4 dni robocze
Koszty dostawy:
  • Kurier DPD 15.00 zł brutto
  • Poczta Polska 11.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 13.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Opis produktu

Saladin F1 jest odmianą ogórka przeznaczonego do upraw w tunelach foliowych i szklarniach. Jest to odmiana mieszańcowa, w której dominują kwiatostany żeńskie. Wyróżnia się duża odpornością na wahania temperatur.

Nasiona tej odmiany wysiewa się do inspektu w okresie od stycznia do marca, temperatura kiełkowania nasion wynosi 18oC. Na miejsca stałe wysadzamy roślinę zachowując rozstawę 60x60cm. Gotowość zbiorczą osiąga w maju i owocuje aż do września.

Ogórek partenokarpicznyOgórek szklarniowy wymaga gleby zasobnej w składniki pokarmowe, najlepiej próchniczej, oraz częstego podlewania. Włączenie do uprawy dokarmiania nawozami mineralnymi przyczyni się do zwiększenia plonów oraz wydłuży okres owocowania.

Owoce odmiany Saladin F1 są ciemnozielone i długie, osiągają długość 35cm. Są doskonałym dodatkiem do kanapek, sałatek i orzeźwiających dań z kuchni śródziemnomorskiej.

Saladin F1 jest ogórkiem partenokarpicznym, oznacza to, że roślina ma tendencję do wytwarzania owoców pomimo braku zapylenia kwiatów.

Kod producenta: 5907617304055

Stan produktu: nowy

Cechy produktu
Nasiona
  • Głębokość siewu [cm]
  • 2cm
  •  
  • Termin wysiewu
  • styczeń-marzec
  •  
  • Temperatura kiełkowania [°C]
  • 18
  •  
  • Stanowisko
  • słoneczne
  •  
  • Rozstawa [cm]
  • 60x60
  •  
  • Termin zbioru
  • maj-wrzesień
  •  
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt
Opinie o FLOKS.PL

Wykres opinii w serwisie OpineoWyróżnienie opineo
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.