Dodano produkt do koszyka

BESTSELLER

Jarmuż Halbhoher Groener Krauser 2g Vilmorin

Jarmuż Halbhoher Groener Krauser 2g Vilmorin

brassica oleracea

Producent: Vilmorin

Cena: 2.20 brutto

Czas dostawy:
4 dni robocze
Koszty dostawy:
  • Kurier DPD 15.00 zł brutto
  • Poczta Polska 14.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 13.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Dostępność:
Zapytaj konsultanta:
Opis produktu

Halbhoher Groener Krauser to nazwa jarmużu, niezwykle bogatej w witaminy A i C rośliny z rodziny kapustowatych. Oprócz samych witamin, w jego kędzierzawych liściach znajdziemy wapń, fosfor i żelazo.

Nasiona jarmuży wysiewa się w maju i czerwcu, najlepiej do tunelu foliowego lub ciepłego inspektu. Jarmuż idealnie kiełkuje w temperaturze 18-22oC. Na miejsca stałe wysadzamy go w lipcu i sierpniu, należy pamiętać o zachowaniu odpowiedniej rozstawy, w tym przypadku idealna to 30x35cm. Zachowując takie odstępy pomiędzy sadzonkami uzyskamy piękne i rozłożyste rozety liściowe. Jarmuż jest rośliną dwuletnią, jednak pierwsze liście możemy zbierać już na początku października.

Liście tej ciekawej rośliny najlepiej zbierać późną jesienią. Gdy przemarzną są delikatniejsze w smaku i pozbawione goryczy.

Jarmuż może być spożywany na świeżo, jako dodatek do różnego rodzaju surówek i sałatek lub po ugotowaniu, podobnie jak przyrządza się szpinak.

Kod producenta: 5907617300446

Stan produktu: nowy

Cechy produktu
Nasiona
  • Termin wysiewu
  • maj-czerwiec
  •  
  • Głębokość siewu [cm]
  • 2
  •  
  • Sadzenie do gruntu
  • lipiec-sierpień
  •  
  • Rozstawa [cm]
  • 30x35
  •  
  • Termin zbioru
  • styczeń-kwiecień, październik-grudzień
  •  
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt
Polecane przez Floks.pl

Trymer ogrodowy EGO Power+ do przycinania trawy i żywopłotu
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.